De beste tips om uw boot snel te verkopen!

Wilt u uw boot verkopen en bent u op zoek naar de beste manier om dit te doen? Allereerst gaan wij graag aan de slag om ervoor te zorgen dat uw boot zo snel mogelijk verkocht wordt aan een goede koper. Daarnaast geven wij u hier de beste tips om uw boot snel te verkopen.

Tip 1: zorg ervoor dat uw boot goed onderhouden is

Dit is een tip die eigenlijk al eerder van toepassing is en niet alleen op het moment dat u uw boot wilt verkopen. Het is belangrijk om uw boot goed te onderhouden. Wanneer u uw boot graag wilt verkopen, maar er is lekkage of de buiskap is versleten, zal dit een stuk minder soepel verlopen. Mensen willen een algehele goede indruk van de boot en de meeste mensen verwachten er meteen mee te kunnen varen. Vervang bijvoorbeeld de buiskap en versleten lijnen. Wanneer er toch gebreken bekend zijn, is het wel zo verstandig om deze gebreken eerlijk te melden. Laat onderdelen van roestvrijstaal glanzen zodat deze goed opvallen. Zorg daarnaast ook voor een toonbare motorruimte die schoon en vrij van diesel en olie is. Ook de bilgen moeten schoon zijn. Wij denken met u mee zodat de boot toch tegen een realistische prijs wordt verkocht.

Tip 2: zorg ervoor dat uw boot er tip top bij ligt

Het is belangrijk dat de boot er instapklaar uitziet, zodat de potentiële koper zich makkelijk voor kan stellen hoe het voelt om eigenaar van deze boot te zijn. Zorg er daarom voor dat de boot helemaal schoon is en lekker fris ruikt. Haal ook alle persoonlijke spullen weg, maar zorg ervoor dat de boot er niet te kaal uitziet. Neutrale kussens en accessoires mogen natuurlijk wel en zorgen ervoor dat de boot prettig aanvoelt. Maar heeft u bijvoorbeeld veel spullen in de boot staan, dan is het beter om deze weg te halen. Niet alleen wanneer er potentiële kopers komen kijken, maar ook wanneer er foto’s worden gemaakt. Dat brengt ons bij de volgende tip.

Tip 3: een aantrekkelijke advertentie helpt om uw boot te verkopen

Het is belangrijk om uw boot online aantrekkelijk te presenteren. Zorg dan ook altijd voor goede en aantrekkelijke foto’s. Let daarbij ook op het moment dat u de foto’s gaat maken. Een echte Hollandse, grijze dag, is geen goed moment om foto’s maken van uw boot te maken. Een boot is een luxeproduct en mensen denken dan graag aan ontspanning en vakantie; een associatie die niet gewekt wordt wanneer de foto overschaduwd wordt door grijze wolken. Maak daarom altijd foto’s op een zonnige dag! Natuurlijk moeten er niet alleen foto’s gemaakt worden van de buitenkant van de boot, maar ook van het interieur. Zorg er dus voor dat uw boot er opgeruimd bij ligt en dat u vanuit alle hoeken een mooie foto maakt. Zorg verder voor zo compleet mogelijke informatie bij de advertentie, zodat deze zo min mogelijk vragen opwekt en de potentiële koper direct wil komen kijken. Denk daarbij aan merk, type, conditie, bouwjaar, lengte, breedte, diepgang, ligging op de kaart en natuurlijk de prijs, wat ons bij de volgende tip brengt.

Tip 4: vraag de perfecte prijs

Veel mensen zetten erg hoog in, in de hoop dat ze uiteindelijk op de door hen gewenste verkoopprijs uit te komen. Het bedrag dat men in eerste instantie vraagt, is vaak gebaseerd op de prijs die zij zelf toentertijd betaald hebben. Maar of u uw boot nu 10, 5 of 1 jaar geleden hebt gekocht, de markt is constant in beweging, dus het is niet realistisch om deze prijs leidend te laten zijn in het vaststellen van uw vraagprijs. Natuurlijk houdt u in uw achterhoofd dat u geen verlies wilt lijden, maar dat is niet het belangrijkste. Het is belangrijker om goed te kijken naar andere, vergelijkbare boten die bijvoorbeeld even groot zijn of uit hetzelfde jaar komen als uw boot.

Daarnaast is het vooral erg belangrijk om niet te hoog in te zetten, maar tegelijkertijd ervoor te zorgen dat u geen verlies lijdt. Wanneer u een te hoge prijs vraagt, kan het gebeuren dat uw boot onnodig lang te koop staat en dat kost u natuurlijk ook geld. U betaalt immers ligkosten en havengelden terwijl u natuurlijk alleen maar wilt dat uw boot zo snel mogelijk verkocht wordt! Een prijs bepalen voor uw boot is natuurlijk voor een groot deel psychologisch en is het vooral belangrijk om uw boot qua prijs slim in de markt te zetten. Jachtmakelaardij Kappers komt met een gedegen advies en wat een goede vraagprijs en mogelijke verkoopprijs kan zijn.

Tip 5: schakel een jachtmakelaar in

Het is erg begrijpelijk dat u geen tijd heeft voor dit alles, wat alleen maar zorgt voor vertraging in de verkoop van uw boot. Wanneer u een jachtmakelaar inschakelt, wordt u geheel ontzorgd en wordt ervoor gezorgd dat uw boot zo snel mogelijk wordt verkocht. Wilt u meer weten over wat wij als jachtmakelaar voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Jachtmakelaardij Kappers en verkoop uw boot snel!