De beste tips om uw boot snel te verkopen!

Wilt u uw boot verkopen en bent u op zoek naar de beste manier om dit te doen? Wij gaan graag aan de slag om ervoor te zorgen dat uw boot zo snel mogelijk verkocht wordt aan een goede koper. Wij geven u hier daarom de beste tips om uw boot snel te verkopen.

Presentatie van uw jacht

Mooie en sprekende overzichtsfoto’s van uw jacht geven de koper een goede eerste indruk en zijn van groot belang. Als u uw jacht naar de verkoophaven brengt zullen wij bij aankomst overzichtsfoto’s maken. Om de lijn van het jacht goed te kunnen laten zien, verzoeken we alle landvasten en fenders uit het zicht te halen en eventuele bemanning onderdeks te houden. Daarnaast de informatie bij de advertentie zo compleet mogelijk te zijn, zodat deze zo min mogelijk vragen opwekt en de potentiële koper direct wil komen kijken. Denk daarbij aan merk, type, conditie, bouwjaar, lengte, breedte, diepgang, ligging op de kaart en natuurlijk de prijs.

Presentatie interieur

Bij een bezichtiging moet de geïnteresseerde al zoveel mogelijk het gevoel krijgen aan boord van zijn ‘eigen’ boot te komen. Haal daarom persoonlijke spullen van boord en maak de bergruimtes, hutten en koelkast leeg. Zo wordt bij een bezichtiging een goed beeld van het jacht gegeven.
Vanzelfsprekend geeft het jacht een goede positieve indruk als het interieur echt schoon is en fris ruikt. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat uw jacht er schoon en verzorgd uitziet. De eerste indruk is vaak doorslaggevend en dat betaalt zich uit. Dit is ook van belang voor het maken van goede foto’s zodat wij uw boot zo goed mogelijk kunnen presenteren. Blijft u gebruik maken van uw jacht? Vraag op kantoor een opbergkrat en stop daar uw persoonlijke spullen in. Het krat kunt u stallen op kantoor en snel pakken als u gaat varen.

Presentatie exterieur

Om uw jacht schoon te houden van dagelijks vuil voorzien wij in een ligplaats met een serviceovereenkomst. Buiten het regelmatig bovendeks wassen van uw jacht, stelt dit ons in staat om ad hoc schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren voor bezichtigingen. Het is de moeite waard om uw jacht in de was te zetten of te polijsten. Wij adviseren u daar graag in. Ook hier geldt dat de eerste indruk van groot belang is. Een verzorgd jacht geeft een koper vertrouwen en doet hem juist eerder besluiten om te kiezen voor uw jacht!

De juiste vraagprijs voor uw boot

 Als eigenaar bent u geneigd de waarde van uw boot te hoog in te schatten. Dit komt mede door de emotie maar is ook vaak gebaseerd op de prijs die toentertijd betaald is voor de boot. De markt is constant in beweging, dus het is niet realistisch om deze prijs leidend te laten zijn in het vaststellen van uw vraagprijs.  Een te hoge prijs kan betekenen dat uw boot onnodig lang te koop staat en dat kost u natuurlijk ook geld. U wilt dat uw boot zo snel mogelijk verkocht wordt. Een prijs bepalen voor uw boot is voor een groot deel psychologisch en het is belangrijk om uw boot qua prijs slim in de markt te zetten. Jachtmakelaardij Kappers komt met een gedegen advies betreffende een goede vraagprijs en wat  de mogelijke verkoopprijs zou kunnen zijn.

Wilt u meer weten over wat wij als jachtmakelaar voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Jachtmakelaardij Kappers en verkoop uw boot snel!