Wilt u een boot kopen?

Een boot kopen doet u niet zomaar. U wilt de vrijheid om op het water te dobberen. De onafhankelijkheid om de zee of een meer te trotseren. Of wellicht wilt u een boot als extra toevluchtsoord, een soort vakantiehuisje op het water. Een boot zorgt voor plezier en brengt u even in een andere wereld. Genieten, ontspannen en even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Samen met uw partner, uw gezin of misschien met een stel vrienden heerlijk tot rust komen op uw boot. Het liefst met een hapje en drankje erbij en natuurlijk het zonnetje. U koopt dus niet zomaar een boot. Nee, u koopt uw droomboot! Daar helpt Jachtmakelaardij Kappers u graag  bij.

Bekijk ons jachtbaanbod

De perfecte boot kopen

Jachtmakelaardij Kappers staat zes dagen in de week voor u klaar. U bent van harte welkom in onze verkoophaven waar u al onze schepen kunt bezichtigen. U ziet de boten van dichtbij, kunt aan boord en u kunt al uw vragen stellen aan ons. Wij voorzien u van gepast advies.

In onze verkoophaven liggen ongeveer vijftig schepen vanaf 10 meter tot en met 20 meter. Een gigantisch aanbod waarbij u de mogelijkheid heeft om eenvoudig verschillende schepen met elkaar te vergelijken. Het gaat om de emotie en u moet de boten goed kunnen bekijken. Wellicht dat u van tevoren een boot op het internet heeft gezien, maar dat u uiteindelijk verliefd wordt op een hele andere boot. Wij zorgen dat u de boot vindt die bij u past.

Zit er niet direct iets tussen wat bij u past? Geen zorgen, wij blijven verder kijken en zodra wij denken de juiste boot te hebben gevonden, nemen we contact met u op. Regelmatig verkopen we nieuwe boten. Bij Jachtmakelaardij Kappers bent u verzekerd van een goede service en kwaliteit.

De keuring van uw boot door de aankoopmakelaar

Het is verstandig om de boot door een onafhankelijke Hiswa-expert te laten keuren. Zo voldoet u aan uw onderzoeksplicht en krijgt u inzicht in de staat van de boot. Het is geheel aan u waarop u de boot wilt laten keuren.

Deze keuring duurt ongeveer een dag en bestaat onder andere uit:

  • een proefvaart;
  • boot uit het water halen;
  • onderwater inspectie;
  • alle systemen controleren;
  • elektriciteit controleren;
  • motorinspectie

Na de keuring heeft een goed beeld van de conditie van de boot.

Dhr. Speijer, verkoper Excellent 1000: “Jullie zijn ons zeker een aanbeveling bij vrienden en kennissen waard!

Een boot kopen: de juridische overdracht

De boot is goedgekeurd en u kunt niet wachten om er een stukje mee te varen. Voordat we u de boot echt kunnen overhandigen, vindt er een juridische overdracht plaats. Wij gaan na of de btw betaald is, of er geen hypotheek rust op het schip en of het schip kadastraal op de juiste naam geregistreerd staat.

Is dit allemaal in orde, dan kunt u de koopovereenkomst en de akte van levering tekenen. Onze transacties verlopen via Stichting Derdengelden. Dat betekent dat u maximale financiële zekerheid heeft. Dat is pas zorgeloos een boot kopen.

Wilt u een boot kopen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.